Pressmeddelanden

Bluelake Mineral fastställer avstämningsdag för utdelning av aktier i Mahvie Minerals AB (publ)

Idag beslutade extra bolagsstämman i Bluelake Mineral AB (publ) ("Bolaget" eller "Bluelake") att dela ut Bolagets samtliga 54 166 485 aktier i Mahvie Minerals AB (publ) ("Mahvie Minerals") till Bolagets aktieägare. Styrelsen bemyndigades samtidigt att fastställa avstämningsdag för utdelningen. Avstämningsdagen har fastställts till den 7 oktober 2022.

Bolagets samtliga 54 166 485 aktier i Mahvie Minerals delas ut varvid en aktie i Bluelake Mineral berättigar till en aktie i Mahvie Minerals. Utöver att vara registrerad som aktieägare i Bluelake Mineral på avstämningsdagen för utdelningen behöver aktieägare inte vidta några åtgärder för att erhålla aktier i Mahvie Minerals. Aktierna i Mahvie Minerals avses noteras på en multilateral handelsplattform under hösten 2022.

Sista dag för handel i Bluelake Minerals aktier inklusive rätt att erhålla aktier i Mahvie Minerals är den 5 oktober 2022. Från och med den 6 oktober 2022 kommer Bluelake Minerals aktier att handlas utan rätt att erhålla aktier i Mahvie Minerals.

Stockholm September 2022
Bluelake Mineral AB (publ)
Styrelsen

Offentliggörande av information  

Denna information är sådan information som Bluelake Mineral AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående persons försorg, för offentliggörande den 30 september 2022 klockan 11.15 CEST.

Ytterligare information

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Peter Hjorth, verkställande direktör, Bluelake Mineral AB (publ), tel. +46-725 38 25 25
Email: [email protected] 

Ytterligare information om Bolaget

Bluelake Mineral AB (publ) är ett oberoende bolag verksamt inom prospektering och gruvutveckling av mineraliseringar innehållande koppar, zink, nickel och guld.

Bolaget äger ca 99% i dotterbolaget Vilhelmina Mineral AB som är ett gruvutvecklingsbolag med fokus på utveckling av koppar- och zinkfyndigheter i Norden. I Sverige innehar Bolaget projektet Stekenjokk-Levi där det mellan 1976 och 1988 bröts sammanlagt ca 7 miljoner ton malm med en genomsnittlig halt av 1,5 % Cu och 3,5 % Zn. Stekenjokk-Levi innehåller, enligt en nyligen genomförd mineralresursberäkning av SRK Consulting, antagna mineraltillgångar på cirka 6,7 miljoner ton med 0,9 % Cu, 2,7 % Zn, 0,6 % Pb, 55 Ag g/t och 0,2 g/t Au för Stekenjokk och antagna mineraltillgångar på 5,1 miljoner ton med 1 % Cu, 1,5 % Zn, 0,1 % Pb, 22 Ag g/t och 0,2 g/t Au för Levi (vid cut-off på 60 USD/ton). I Norge är Bolaget delägare i Joma Gruver AS som äger Jomafältet där det mellan 1972 och 1998 bröts ca 11,5 miljoner ton malm med en genomsnittlig halt av 1,5 % Cu och 1,5 % Zn. Jomafältet (exklusive Gjersvik) uppskattas enligt en ny beräkning av SRK innehålla en indikerad mineraltillgång om ca 6,0 miljoner ton med halter 1,00 % Cu och 1,66 % Zn, samt antagna mineraltillgångar om 1,2 miljoner ton med halter 1,2 % Cu och 0,7 % Zn (vid cut-off halt 50 USD/on).

Vidare innehar Bolaget nickelprojekten Rönnbäcken (som är en av Europas största kända outvecklade nickeltillgångar) och Orrbäcken i Sverige. Rönnbäckenprojektet omfattar enligt konsultbolaget SRK i en nyligen uppdaterad studie en mineraltillgång om 600 miljoner ton med halten 0,18% Ni, 0,003% Co och 5,7% Fe ("measured and indicated"). Enligt en ny preliminär ekonomisk studie färdigställd av SRK förutses en möjlig produktion om 23 000 ton nickel, 660 ton kobolt och 1,5 miljoner ton järn per år under 20 år, vilket skulle utgöra en betydande andel av Sveriges totala årliga användning av nickel och ha ett strategiskt värde. För Orrbäcken innehas ett undersökningstillstånd och projektet bedöms ha potential som nickelfyndighet.

Bolaget äger även 50,1% i bolaget Mahvie Minerals AB som är ett nordiskt prospekterings- och gruvutvecklingsbolag med fokus på basmetaller, ädelmetaller och batterimetaller. Mahvie Minerals är bland annat verksamt i Mo i Rana i Norge som är ett välkänt industri- och gruvområde omfattande såväl smältverk som brytning av järnmalm. Mahvie Minerals innehar ett 40-tal undersökningstillstånd i Mo i Rana där det finns en nedlagd gruva med kvarvarande mineralisering innehållande zink, koppar och andra metaller och en enligt Mahvie Minerals bedömd nuvarande potential om över 5 Mton med en halt 3,8% zinkekvivalenter. Mahvie Minerals planerar att via prospektering utöka potential och mineraltillgångar samt påbörja utveckling av gruvverksamhet. Mahvie Minerals innehar även guldprojektet Haveri som ligger i dotterbolaget Palmex Mining Oy och som nyligen förvärvats från Bluelake Mineral. 2014 genomförde konsultbolaget SRK Consulting en preliminär lönsamhetsbedömning (Preliminary Economic Assessment). I denna rapport anges en beräkning om 1,56 miljoner oz. historisk antagen mineraltillgång i form av guldekvivalenter med halten 0,93 g/t guld. Bolaget planerar att dela ut aktierna i Mahvie Minerals till aktieägarna i Bluelake Mineral under hösten 2022.

Utöver detta innehar Bolaget projektet Kattisavan som bedöms ha potential som guldtillgång och som ligger inom den s k guldlinjen, i närheten av projekt som Svartliden, Fäboliden och Barsele.